Κατάληψη των δύο Sprider Stores στην Πάτρα

Τον αποκλεισμό των δυο καταστημάτων Sprider Stores στην πόλη της Πάτρας, στην οδό Πατρών - Κλάους, καθώς και στο Νέο Δρόμο, προχώρησαν ήδη από το βράδυ της Τρίτης, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, μετά το αιφνιδιαστικό "λουκέτο".

Εργαζόμενοι και μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων βρίσκονται έξω από τα δυο καταστήματα τα οποία και περιφρουρούν προκειμένου να μην επιτρέψουν την μεταφορά εμπορευμάτων και απαιτούν την καταβολή δεδουλευμένων και την επαναλειτουργία τους.

Με την απόφαση για κλείσιμο της επιχείρησης στο δρόμο βγαίνουν είκοσι εργαζόμενοι από την Πάτρα.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας "καταγγέλλει την εταιρεία για την ανάλγητη συμπεριφορά της προς τους 800 εργαζόμενους πανελλαδικά":

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την εταιρεία SPRIDER STORES για την ανάλγητη συμπεριφορά της προς τους 800 εργαζόμενους πανελλαδικά και την καταπάτηση της Εργατικής Νομοθεσίας με την "αναστολή λειτουργίας της", το κλείσιμο των καταστημάτων της, αφήνοντας στο δρόμο τους εργαζόμενους με οφειλές δεδουλευμένων, ασφάλισης και αποζημιώσεων.

Η SPRIDER STORES ακολούθησε την ίδια τακτική με άλλες επιχειρήσεις που κλείνουν ή μεταφέρονται στο εξωτερικό.

Ξεκινούν με μπαζάρ έτσι ώστε να ξεπουλήσουν το εμπόρευμά τους και μετά αιφνιδιάζοντας τους εργαζόμενους τους ανακοινώνουν το κλείσιμο ή την αναστολή της επιχείρησης μέσα σε μία μέρα, παίρνουν τα κλειδιά και πετάνε στην κυριολεξία τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της SPRIDER STORES και ζητά την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, για την διασφάλιση των 800  θέσεων εργασίας (στην Πάτρα 33 περίπου) και την τήρηση της Εργατικής Νομοθεσίας από την εταιρεία".

Πηγή: thebest.gr