Οι δικηγόροι της Χαλκίδας δεν υπερασπίζονται τους χρυσαυγίτες

Άλλη μια άρνηση δικηγόρων να τους υπερασπιστούν συνάντησαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας να εκφράσει δημόσια άρνηση, αναφορικά με την εκδίκαση της υπόθεσης των τριών, που συνελήφθησαν την Παρασκευή έξω από τα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με την Aστυνομία, οι συλληφθέντες κατείχαν κράνη, κοντάρια και ασπίδες, ενώ στο σημείο έφτασε εισαγγελέας προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα και στα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Επειδή οι δράστες βρέθηκαν χωρίς συνήγορο, οι δικαστικές Αρχές, επιχείρησαν να διορίσουν τους υπερασπιστές τους από τον κατάλογο, αυτεπαγγέλτως, συνάντησαν ωστόσο απανωτές αρνήσεις.

Το δικαστήριο απευθύνθηκε ακολούθως στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Λάμπρο Γκάνη, ο οποίος όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να επιβεβαιώσει την καθολική άρνηση των μελών του συλλόγου και να προτείνει να αναζητηθούν συνήγοροι από άλλες περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της παρουσίας μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας-Βοιωτίας και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, αποτέλεσε αφορμή για τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Ν. Παπαγιαννόπουλο να διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό.

Ακολούθησαν οι παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγου Ι. Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγου Απ. Κασκάνη, για "προσωπικούς λόγους", όπως αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, "στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη και άλλα αντικείμενα)".

Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας κάνει λόγο για υπεύθυνους που "χωρίς να έχουν γνώση των πραγματικών περιστατικών βιάζονται να βγάλουν καταδικαστικές αποφάσεις στιγματίζοντας πρόσωπα και σπιλώνοντας υπολήψεις".