Επαναλειτούργησαν τα παρκόμετρα στο κέντρο της Πάτρας

Σε λειτουργία έχουν τεθεί από το πρωί της Δευτέρας τα παρκόμετρα στο κέντρο της Πάτρας.

Ύστερα απο ένα διάστημα περίπου πέντε μηνών καθίσταται υποχρεωτική για τους οδηγούς η έκδοση κάρτας για τη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, παρά τα προβλήματα που είχε παρουσιάσει το παλαιότερο σύστημα και εμφανίζονται άλυτα και στο νέο.

Η απουσία της έντονης εποπτείας του συστήματος από τους δημοτικούς αστυνομικούς ωστόσο φαίνεται σε πρώτη φάση να δημιουργεί προβλήματα, αφού η αστυνομική δύναμη που διατίθεται για τον έλεγχο της κίνησης και της στάθμευσης είναι εκ προϊμίου περιορισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thebest.gr, οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν όλα τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που σταθμεύουν στους κεντρικούς δρόμους για να διαπιστωθεί αν φέρουν ή οχι το εισητήριο, ωστόσο όπως έγινε και τις τελευταίες ημέρες, θα είναι ιδιαίτερα εντατικοί οι έλεγχοι για τα διπλοσταθμευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο.

Με αφορμή την επαναλειτουργία των παρκομέτρων, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς έκανε έλεγχο σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών  δεν είχε συμμορφωθεί με τη λειτουργία του συστήματος.

Στην πρώτη μέρα επαναφοράς του μέτρου και με δεδομένο το πρόβλημα που έχει ανακύψει εξαιτίας της κατάργησης της  δημοτικής αστυνομίας, η οποία μέχρι σήμερα έκανε τους ελέγχους στα παρκόμετρα και βεβαίωνε κλήσεις, και της μεταβίβασης της αρμοδιότητας αυτής στην ΕΛ.ΑΣ, ο κ. Δημαράς  επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας κ. Κώστα Κυριακόπουλο, από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. σε ό,τι αφορά το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης αλλά και σε ό,τι αφορά γενικότερα την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην πόλη, το οποίο έχει οξυνθεί.