Έχασε τη ζωή του επειδή το νοσοκομείο του Ρίου δε τον δέχτηκε!

Αποτροπιασμό προκαλούν οι πληροφορίες ότι 72χρονος από τη Μανωλάδα εξέπνευσε το μεσημέρι της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, ενώ περίμενε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας τη διακομιδή του σε νοσοκομείο που διέθετε αγγειοχειρουργικό τμήμα για άμεση χειρουργική επέμβαση.

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του ιδίου και αναμεταδίδεται από την ιστοσελίδα ilialive.gr, το νοσοκομείο του Ρίου δεν τον δεχόταν με το αιτιολογικό ότι δεν εφημέρευε μετά τις 15:00.

Oι συγγενείς του 72χρονου έχουν μεταβεί στην Πάτρα και αναζητούν τους υπευθύνους που αρνήθηκαν να δεχθούν το περιστατικό.

Σε μια χρονολογική καταγραφή της υπόθεσης, ο 72χρονος από τη Μανωλάδα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.

Εκεί οι γιατροί έκριναν άμεση την μεταφορά του στην Αμαλιάδα, όπου και έφτασε στις 10:30 της Τρίτης.

Οι γιατροί του διέγνωσαν ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση, επειδή ο ασθενής έπρεπε άμεσα να υποβληθεί σε επέμβαση.

Το πλησιέστερο αγγειοχειρουργικό τμήμα που υπήρχε στην περιοχή ήταν αυτό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χωρίς να χαθεί χρόνος έγιναν επαφές μεταξύ των δύο νοσοκομείων όμως στην Αμαλιάδα συνάντησαν την άρνηση του Ρίου για τη διακομιδή και την επέμβαση λόγω του ότι η εφημερία του νοσοκομείου έληγε στις 15:00!

Επόμενη λύση ήταν το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, ενώ είχαν ενημερωθεί άμεσα η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφερειακής Ενότητας, το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ για το περιστατικό, χωρίς να δοθεί απάντηση...

Οι ώρες περνούσαν και ο ασθενής έχανε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή του και τελικά εξέπνευσε λίγο πριν από τις 13:00 στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, με τους γιατρούς και τη διοίκηση να προσπαθούν να δώσουν εκείνοι λύση στο θέμα.

Μόλις ο 72χρονος εξέπνευσε η οργή των συγγενών του ξεχείλισε. Κάποιοι εκ των συγγενών πήραν το αυτοκίνητό τους και πήγαν στην Πάτρα να αναζητήσουν τους ανθρώπους που αρνήθηκαν τη μεταφορά και την επέμβαση στον ηλικιωμένο άνδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε και έντονο επεισόδιο με γιατρούς, με την κατάσταση να φτάνει στα άκρα.

Το ilialive.gr αναφέρει ότι το τραγικό αυτό περιστατικό έφτασε έως το υπουργείο Υγείας και επικρατεί μεγάλη ένταση.

Ένας άνθρωπος πέθανε επειδή στην κρίσιμη στιγμή το ΕΣΥ αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ανέφεραν συγγενείς αλλά και γιατροί.