Μπέρδεψε το αλάτι με υδροκυάνιο!

Λίγο έλειψε να έχει τραγική κατάληξη η απόπειρα 45χρονου άνδρα να μαγειρέψει στο σπίτι του.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των υλικών, ο 45χρονος φέρεται να μπέρδεψε το αλάτι με το... υδροκυάνιο, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί.

Συγκεκριμένα, ενώ μαγείρευε στο σπίτι του το μεσημέρι της Δευτέρας, χρησιμοποίησε εν αγνοία του υδροκυάνιο αντί του αλατιού και η δοκιμή που έκανε για τη γεύση, τον δηλητηρίασε.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η ιστοσελίδα ilialive.gr ο άτυχος άντρας μπέρδεψε τις συσκευασίες που είχε τοποθετήσει το αλάτι και το υδροκυάνιο που χρησιμοποιούσε για την εξόντωση επιβλαβών τρωκτικών.

Έτσι το δηλητήριο έπεσε στο φαγητό και η περίεργη μυρωδιά που δημιούργησε προκάλεσε την περιέργεια του 45χρονου να δοκιμάσει. Πολύ γρήγορα όμως ήταν ορατά τα αποτελέσματα αυτού του λάθους και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Ίσως όμως και να τον έσωσε, διότι θα ήταν πολύ χειρότερα, αν έτρωγε ολόκληρο το φαγητό.

Όπως αντιλήφθηκαν οι γιατροί, για την περίπτωση του 45χρονου χρειαζόταν άμεσα αντίδοτο ώστε να αντιμετωπιστεί το δηλητήριο και αυτό τελικά ήρθε – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές από την Πάτρα με ταξί στον Πύργο.

Εκεί δόθηκε η απαιτούμενη δόση στον παθόντα και στη συνέχεια, αφότου αποφεύχθηκε ο άμεσος κίνδυνος για τον 45χρονο διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου για περαιτέρω παρακολούθηση της κατάστασής του και νοσηλεία.