“Δίδυμες” πυρκαγιές ξέσπασαν με διαφορά 20 λεπτών στη Ρόδο

Δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι με διαφορά περίπου 20 λεπτών στη Ρόδο, μαίνονται αυτήν την ώρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να κατασβέσουν και τα δύο πύρινα μέτωπα.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε μεταξύ των χωριών Σαλάκου και Διμυλιάς περίπου στις 15:30 και στην περιοχή έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες με τη βοήθεια πυροσβεστικού ελικοπτέρου, προσπάθησαν να ελέγξουν τις φλόγες.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε είκοσι λεπτά αργότερα στα Καλαβάρδα, κοντά στην Αγία Άννα. Η μικρή διαφορά ώρας ανάμεσα στην εκδήλωση των δύο πυρκαγιών δημιουργεί υπόνοιες για εμπρησμό.

Σύμφωνα με το rodosreport.gr, το πύρινο μέτωπο στα Καλαβάρδα, κοντά στο Μοναστήρι της Αγίας Άννας, περιορίστηκε αρχικά, όμως πριν από λίγο ξαναφούντωσε, με αποτέλεσμα οι φλόγες να απειλούν ένα μικρό εκκλησάκι του Άγιου Ξενοφώντα σε ύψωμα, κοντά στην ίδια περιοχή. Αυτήν την ώρα η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη.

Μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στο μέτωπο στην περιοχή της Διμυλιάς, από το οποίο άμεσο κίνδυνο διέτρεχε το βουνό του Προφήτη Ηλία, και το μέτωπο αυτό πλέον παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, καθώς βρίσκεται σε ύφεση, σύμφωνα πάντα με το rodosreport.gr.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ τα τέσσερα συνολικά αεροπλάνα, που βρίσκονταν στην περιοχή, κυριολεκτικά πήγαιναν από το ένα μέτωπο στο άλλο για ρίψεις νερού. Οι ρίψεις από αέρος σταμάτησαν λίγο πριν τις 20:00, και έτσι πλέον όλο το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις, που προετοιμάζονται για ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.