Επιστρέφει σταδιακά το ρεύμα στη Σαντορίνη

Ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης η σταδιακή επαναηλεκτροδότηση της Σαντορίνης, μετά το μπλακ άουτ που προκάλεσε το μεσημέρι μία έκρηξη που σημειώθηκε στην τοπική μονάδα της ΔΕΗ, στην περιοχή του Μονόλιθου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, “στις 20:00 μμ, κάνοντας χρήση των εγκατεστημένων εφεδρικών ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (σ.σ. γεννητριών), ξεκίνησε η σταδιακή επαναηλεκτροδότηση του νησιού”.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Mega ότι ήδη έχει επιστρέψει μερικώς η ηλεκτροδότηση στην περιοχή των Φηρών και στο αμέσως επόμενο διάστημα η πρωτεύουσα θα έχει κανονικά ρεύμα, ενώ επιβεβαίωσε και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την πλευρά της ΔΕΗ για τη διόρθωση της ζημιάς.

Ερωτηθείς αν έχουν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα λόγω του μπλακ άουτ, ο δήμαρχος Σαντορίνης σημείωσε πως είναι λίγες οι ώρες που έχουν περάσει και δεν έχει καταγραφεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα, και τόνισε πως “υπάρχει αναμονή”, ενώ ανέφερε επιπλέον ότι λόγω της διακοπής σε ορισμένες περιοχές δεν υπάρχει υδροδότηση.

Την ίδια στιγμή, όπως τονίζει στην προαναφερθείσα ανακοίνωση η ΔΕΗ, συνεχίζονται οι ενέργειες για την άμεση αποστολή γεννητριών, και συγκεκριμένα :

- Σύντομα ετοιμάζεται να αποπλεύσει το αρματαγωγό “Χίος”, το οποίο μεταφέρει ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 10MW, και το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Θήρα τις πρωινές ώρες.

- Στις 18:00 απέπλευσε το εμπορικό πλοίο “Horizon”, το οποίο μεταφέρει ειδικό γερανό αναγκαίο για την τοποθέτηση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.

- Επίσης θα πραγματοποιηθεί, εντός των επόμενων ωρών, μεταφορά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και από το νησί της Ρόδου, ισχύος, τουλάχιστον, 5 MW.

Διευκρινίζεται πάντως ότι από τη διακοπή δεν επηρεάστηκε το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, καθώς διαθέτει δικές του γεννήτριες ρεύματος.

Διαβάστε ακόμα:

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ
Άμεση αποστολή γεννητριών στη Σαντορίνη