Έπεσαν ή όχι, μολότοφ στη Μονή Εσφιγμένου;

Μία ομάδα υποστηρικτών της μονής Εσφιγμένου αρνείται ότι οι μοναχοί πέταξαν βόμβες μολότοφ ή επιτέθηκαν στην αστυνομία, στα επεισόδια που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα. Η φωτογραφία, δημοσιεύθηκε από ένα γκρουπ των αντιπάλων των μοναχών της Εσφιγμένου, οι οποίοι αναγνωρίζονται από την εκκλησία.

Από την πλευρά τους οι διαφωνούντες – επαναστάτες μοναχοί, οι οποίοι ανθίστανται στις φωνές που τους ζητούν να εγκαταλείψουν τη Μονή, αρνούνται ότι πέταξαν μολότοφ στα επεισόδια με την αστυνομία, διαψεύδοντας της γνησιότητα της δημοσίευσης των αντιπάλων κληρικών που δείχνει ένα μοναχό να κρατάει μία αναμένη μολότοφ.

“Αντίθετα με τα όσα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης δεν πέταξαν καμία βόμβα”, λέει ο Γιάννης Ρήγας, μέλος των φίλων της Μονής Εσφιγμένου, ο οποίος προσθέτει ότι είχε μιλήσει με τον Πατέρα Σάββα, που ανήκει στους 'αντάρτες' μοναχούς, σύμφωνα με την ξενόγλωσση έκδοση του Enet.

“Συγκεκριμένα, ρώτησα τον πατέρα Σάββα γι' αυτές τις βόμβες και μου είπε ότι δεν έχουν βόμβες, αλλά ούτε και πέταξαν καμία”, ανέφερε ο Ρήγας στις αρχές.

“Η κατηγορία ότι συνέβη κάτι τέτοιο προήλθε από τον πολιτικό διοικητή της μοναστικής κοινότητας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε πληροφορίες από την αστυνομία”, ανέφερε το Αρίστος Κασμιρογλου στο Associated Press τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της φωτογραφίας, τραβήχτηκε στις 07.58, το πρωί της Δευτέρας στις Καρυές.

Η επίσημη πλευρά της μονής είπε ότι οι επαναστάτες πέταξαν τρεις μολότοφ και έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Παρόλ' αυτά όμως δεν υπάρχει καμία φωτογραφία που να δείχνει ότι κάποιος εκτόξευσε μία από αυτές ή ότι κάποια εξερράγη.