Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ελασσόνα – Ανακλήθηκε η εκκένωση

Λίγο μετά τις 17:00 της Δευτέρας έληξε ο συναγερμός για την εκκένωση της πόλης της Ελασσόνας, καθώς τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά, που είχε ξεσπάσει κοντά σε στρατόπεδο με πυρομαχικά.

Η φωτιά έφθασε πολύ κοντά σε αποθήκη με πυρομαχικά με αποτέλεσμα να οδηγήσει τη δημοτική αρχή στην απόφαση εκκένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Onlarissa.gr, η συγκεκριμένη αποθήκη στεγάζει πυρομαχικά με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο, τα οποία, σε περίπτωση που καούν, "δημιουργούν πρόβλημα στο αναπνευστικό σύστημα".

Συγκεκριμένα, η εν λόγω αποθήκη που κινδύνευσε βρίσκεται στην 361 ΠΑΠ, στρατιωτική μονάδα που ανήκει στην διοίκηση Συκουρίου, όπου φυλάσσονται τα "βαριά" πυρομαχικά.

Σε προληπτική εκκένωση της πόλης της Ελασσόνας προχώρησε νωρίτερα ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Πασχόπουλος, καθώς όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά κοντά σε αποθήκη πυρομαχικών.
"Κάνουμε γνωστό στους πολίτες ότι η Ανατολική πλευρά της πόλης κατευθύνεται προς την Τσαριτσάνη. Η Νότια πλευρά προς το Στεφανόβουνο – Γαλανόβρυση. Η Δυτική Πλευρά προς τον Ευαγγελισμό", αναφέρει η ανακοίνωση του δημάρχου Ελασσόνας, Γιώργου Πασχόπουλου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thessalianews.gr.

 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή επιχείρησαν 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 19 άτομα πεζοπόρο, 2 ΟΤΑ, και 3 αεροσκάφη.
 
Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση, ενώ - όπως αναφέρει το thessalianews.gr - οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά το στρατόπεδο, το οποίο απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο από τα σπίτια και υπάρχει ο κίνδυνος να πάρουν φωτιά τα πυρομαχικά.

"Η πόλη έχει σχεδόν εκκενωθεί. Ο κόσμος έχει φύγει από την πόλη έχει κατέβει προς τα κάτω, προς Μελούνα, Τύρναβο και Τσαριτσάνη", τόνισε πριν από λίγη ώρα στο onlarissa.gr o εκδότης της τοπικής εφημερίδας "Αναγνώστης", Αχιλλέας Κίτσας.