Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για το κύκλωμα τοκογλυφίας

Κακουργηματική τοκογλυφία σε έντεκα περιπτώσεις, κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή, τρεις περιπτώσεις εκβίασης και ηθική αυτουργία σε μια τέταρτη, "ξέπλυμα" εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οπλοφορία και οπλοκατοχή απέδωσε στον Μάρκο Καραμπέρη ο Εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και πρότεινε την ενοχή του για όλα τα παραπάνω αδικήματα.

Εισηγήθηκε, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", την απαλλαγή του για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκτιμώντας ότι ο κ. Καραμπέρης είχε αναπτύξει "προσωπική τοκογλυφική δραστηριότητα" με συμμετοχή άλλων ατόμων, η οποία όμως δε συνιστά συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και του εμπλεκόμενου δημοσιογράφου για άμεση συνέργεια σε τοκογλυφική πράξη καθώς και ενοχή άλλων τριών κατηγορουμένων, μεταξύ αυτών και ενός τραπεζικού συμβούλου, της προσωπικής γραμματέως του κεντρικού κατηγορουμένου και ενός υπαλλήλου του.

Αντίθετα, προτάθηκε από την Εισαγγελία η αθώωση του απότακτου αστυνομικού που εμπλέκεται στην υπόθεση, όπως και δύο τραπεζικών στελεχών, ενός δικηγόρου και άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων.