Παραδόθηκε νέος ψηφιακός μαστογράφος

Παραδόθηκε σήμερα νέος σύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα αναμένεται να δώσει βαθιά ανάσα στις γυναίκες της Νότιας Πελοποννήσου που επιθυμούσαν να κάνουν μαστογραφία και έπρεπε να κινηθούν μέχρι την Πάτρα. Εξάλλου, ο μαστογράφος που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Πύργου, όχι μόνο δεν διαθέτει ψηφιακή τεχνολογία, αλλά παραμένει και οκτώ χρόνια ανενεργός.

Ο νέος ψηφιακός μαστογράφος έχει την ικανότητα να διακρίνει εξαιρετικά μικρού μεγέθους μαστογραφικά ευρήματα καθώς και να λαμβάνει εικόνες υψηλής ανάλυσης που αυξάνουν την διαγνωστική πληροφορία και συντελούν στην πρώιμη διάγνωση καρκίνου του μαστού.

Τόσο η παραγόμενη εικόνα όσο και οι μαστογραφίες, που προσκομίζονται από τις εξεταζόμενες σε ψηφιακή μορφή, αποθηκεύονται ηλεκτρονικά και διατηρούνται αναλλοίωτες για άπειρο χρονικό διάστημα, όντας παράλληλα ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες για ενδεχόμενη συγκριτική μελέτη. Με την ψηφιακή μαστογραφία επιτυγχάνεται σημαντική μείωση της δόσης της ακτινοβολίας στο σύνολο των εξεταζομένων γυναικών.

Η εκπαίδευση του προσωπικού θα ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εντός της επόμενης εβδομάδας και μετά τις 15 Οκτωβρίου θα μπει σε παραγωγική λειτουργία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του μηχανήματος έφθασε τα 350.000 ευρώ.