Πλήθος κόσμου στην ΕΡΑ Πάτρας για το λουκέτο στη ΕΡΤ

Πλήθος κόσμου συνεχίζει να πηγαίνει για να εκφράσει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Πάτρας στο κτίριο του ραδιοφωνικού σταθμού στο Δασύλλιο.

Εκατοντάδες πολιτών από τη Τετάρτη το απόγευμα προσέρχονται στο χώρο για να εκφράσουν την εναντίωσή τους απέναντι στο κλείσιμο της ΕΡΤ μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, όπως αναφέρι το patrastimes.gr.

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Αχαϊας:

Η ενεργοποίηση της διαδικασίας με την οποία η κυβέρνηση θα συγχωνεύει και θα Καταργεί Δημόσιους Οργανισμούς - Τμήματα και Υπηρεσίες, στέλνοντας στην ΑΝΕΡΓΙΑ, σε πρώτη φάση και μάλιστα μέχρι το τέλος  Ιουλίου, 14.500 Εργαζόμενους, όπως έχουν δεσμευτεί απέναντι στην Τρόϊκα, ξεκίνησε, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Αχαίας της ΑΔΕΔΥ.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: "Μιλάμε για τις πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, σαν κι΄  αυτή, την χθεσινή-την πραξικοπηματική, που αποφάσισε τον ¨ ξαφνικό θάνατο¨ της ΕΡΤ, βάζοντας της λουκέτο με ένα πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο.

Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την κυβέρνηση γι΄ αυτήν της την πολιτική, γι΄ αυτήν της την πραξικοπηματική ενέργεια. Εκφράζει την ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ της στους Εργαζόμενους της ΕΡΤ.

ΚΑΛΕΙ όλους τούς Εργαζόμενους και τα Συνδικάτα αλλά και κάθε πολίτη να στηρίξει και να συμμετάσχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Εργαζόμενων της ΕΡΤ, όπως την σημερινή στις 7 το απόγευμα στην Πλ. Γεωργίου,  για να αποτρέψουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας  που με συνοπτικές διαδικασίες επιδιώκουν να διαλύσουν τους Δημόσιους φορείς, να συρρικνώσουν τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων".