Προπηλακισμούς και εμπρησμό καταγγέλλουν εργαζόμενοι στις Σκουριές

Προπηλακισμούς και απειλές σε βάρος τους, ακόμη και εμπρησμό αυτοκινήτου, καταγγέλλουν εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής.

Eργαζόμενοι στην εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν το πρωί της Πέμπτης επίθεση από αγνώστους, την ώρα που μετέβαιναν στα μεταλλεία προκειμένου να πιάσουν δουλειά.

Στο μεταξύ, στόχος εμπρηστών έγινε το αυτοκίνητο συγγενούς εργαζόμενου στα μεταλλεία και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πιστεύουν, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν κάνει, ότι πίσω από το συγκεκριμένο εμπρησμό βρίσκεται κέντρο πιέσεων που θέλει να ασκήσει επιρροή σχετικά με τη στάση υποστήριξης της επένδυσης στα μεταλλεία χρυσού, που εκείνοι έχουν επιλέξει.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Παναγιώτης Αρβανιτάκης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις υπόγειες στοές, τόνισε: "Γύρω στις 05:30 με 06:00, είκοσι Ιερισσιώτες που μετέβαιναν στα μεταλλεία για να αναλάβουν τη βάρδια τους δέχθηκαν προπηλακισμούς και απειλές από ομάδα κουκουλοφόρων στην είσοδο του χωριού".

Ο κ. Αρβανιτάκης πρόσθεσε ότι οι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορά στο Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός εκ των εργαζομένων. "Μετά το επεισόδιο οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στα σπίτια τους", συμπλήρωσε.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Αρβανιτάκης, εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο που ανήκει σε πατέρα μεταλλωρύχου. Όπως έγινε γνωστό, στο σημείο βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο μηχανισμός δεν εξερράγη, αλλά από τη φωτιά που προκλήθηκε σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Ο Τόλης Παπαγεωργίου, κάτοικος της Ιερισσού και πρόεδρος του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου, το οποίο συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά της επένδυσης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διέψευσε ότι εργαζόμενοι της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" δέχθηκαν επίθεση.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο εκπρόσωποι των τριών σωματείων εργαζομένων στην "Ελληνικός Χρυσός - Μεταλλεία Χαλκιδικής", είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, κατά αγνώστων, με την οποία κατήγγειλαν ότι συνάδελφοί τους δέχθηκαν απειλές και προπηλακισμούς από κατοίκους της Ιερισσού που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού.