Η συγκινητική ιστορία της 11χρονης με τη δυσπλασία στον εγκέφαλο

Η 11χρονη Σάρα έβλεπε ήρεμη τηλεόραση στο δωμάτιό της, όταν ο τόπος πλημμύρισε αίμα.

Οι γονείς της έτρεξαν στο δωμάτιο. Το φοβούνταν. Το 11χρονο κοριτσάκι ζούσε κανονικά τη ζωή του, αλλά εκείνοι είχαν περάσει ένα δράμα. Και περνούν ακόμη μεγαλύτερο τώρα.

Η Σάρα γεννήθηκε με δυσπλασία στα αγγεία του εγκεφάλου. Αυτή της η γενετική της ανωμαλία έκανε δύσκολους τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή της, αλλά κατάφερε τελικά να σταθεροποιηθεί.

Μέχρι να συμβεί αυτό το εξίσου τραγικό περιστατικό, που σε παρόντα χρόνο κρατά το άτυχο κοριτσάκι σε κώμα. Αυτή τη φορά, οι γιατροί πιθανολογούν ότι κάποια αιτία προκάλεσε πίεση στον εγκέφαλο του κοριτσιού και ένα αγγείο έσπασε βίαια.

Η 11χρονη Σάρα κρατιέται στη ζωή χάρη στα μηχανήματα. Όλοι ελπίζουν ότι θα ξυπνήσει. Οι γονείς της κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν κατάφεραν να την ξυπνήσουν.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου του Ρίου. Οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Οι γονείς στράφηκαν σε γιατρούς του εξωτερικού. Έστειλαν τις αναλυτικες εξετάσεις της Σάρας στην Αγγλία, αλλά και στη Γερμανία και συγκεκριμένα, στο Ανόβερο, όπου λειτουργεί ειδικό κέντρο για γενετικές δυσπλασίες. Μάταια όμως...