Την Τετάρτη η απολογία του Αφγανού στην Κέρκυρα

Στον Εισαγγελέα Κέρκυρας οδηγήθηκε τη Δευτέρα ο 17χρονος Αφγανός,ο οποίος κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής πέταξε από ύψος περίπου 8 μέτρων στη περιοχή Μουράγια μια 20χρονη κοπέλα αφού πρώτα της άρπαξε τη τσάντα.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ο νεαρός Αφγανός προσήχθη στην ανακριτή αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Ως τότε, φυσικά, παραμένει κρατούμενος στα κρατητήρια της Ασφάλειας Κέρκυρας. 

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και είχε βαριές σωματικές κακώσεις
 
Οι αστυνομικοί περιμένουν τη βελτίωση της κατάστασης της 20χρονης για να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση. Πάντως, η πρώτη ανάκριση του 17χρονου δεν έδωσε στοιχεία και ίσως εκείνος αποφασίσει να μιλήσει στον Εισαγγελέα. Παραδέχτηκε δηλαδή την πράξη του, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
Ο αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε τους τελευταίους τρεις μήνες στην Κέρκυρα και εργαζόταν περιστασιακά, είχε καταθέσει αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου και είχε δηλώσει πως είναι 17 ετών. Η Αστυνομία εξακολουθεί να διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του ατυχήματος και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε.