Ισχυρή έκρηξη με 14 τραυματίες σε ταβέρνα στη Σαλαμίνα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε κλειστή ταβέρνα στη Σαλαμίνα, στη λεωφόρο Φανερωμένης.

Αποτέλεσμά της ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δεκατριών ατόμων, οι οποίοι νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στο Ιατρικό Κέντρο Σαλαμίνας και ενός σοβαρά, ο οποίος, λόγω της κατάστασής του, διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από εκτόξευση θραυσμάτων, λόγω της έκρηξης, ενώ, παράλληλα, σημειώθηκαν και αρκετές ζημιές σε γειτονικά καταστήματα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση της ΝΕΤ.

Από την έκρηξη έχει καταρρεύσει μέρος του κτιρίου, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για ταβέρνα που ήταν κλειστή καιρό και πιθανότατα εγκαταλελειμμένη.

Από το ωστικό κύμα και τα σπασμένα τζάμια των παρακείμενων σπιτιών, προκλήθηκαν όλοι οι τραυματισμοί κατά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε κλειστή ταβέρνα στον 'Αγιο Δημήτριο Σαλαμίνας, απέναντι από την ομώνυμη εκκλησία.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτίμησε ότι η έκρηξη, από την οποία δεν εκδηλώθηκε φωτιά, πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή προπανίου. Είπε ωστόσο ότι φως στα αίτια αναμένεται να ρίξουν οι έρευνες της πυροσβεστικής υπηρεσίας."Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα -οι περισσότεροι τραυματισμοί πολιτών είναι αμελητέοι", τόνισε ο δήμαρχος Σαλαμίνας και είπε ότι αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται και συνεργεία του δήμου προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση μπάζων και τζαμιών.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ωστόσο εικάζεται ότι αυτή προήλθε από διαρροή υγραερίου. Στο χώρο έχουν μεταβεί δυνάμεις των ΕΜΑΚ, οι οποίες διεξάγουν έρευνα κάτω από τα χαλάσματα για να εντοπίσουν τα ακριβή αίτια της έκρηξης.

Στο χώρο μετέβησαν κλιμάκια της Πυροσβεστικής, ενώ εκεί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Η Ελληνική Αστυνομία ανέλαβε τη διερεύνηση των αιτιών της ισχυρής έκρηξης. Η ταβέρνα φέρεται να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.