Προβληματική περίθαλψη ασθενών ελέω οικονομικής κρίσης

Τραγικές ιστορίες της καθημερινότητας έρχονται στο φως της δημοσιότητας εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ολοένα και αυξάνονται τα άτομα που ασθενούν, αλλά αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να διακόπτουν τη φαρμακευτική τους αγωγή λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο και σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr, παρατηρείται πλέον σε έντονο βαθμό και στην πόλη της Πάτρας.

Η έλλειψη χρημάτων βάζει σε κίνδυνο ζωές. Πατρινός υπέστη οξύ έμφραγμα όταν αναγκάστηκε να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

"Η συμετοχή του ασθενούς σε μηνιαία βάση για την προμήθεια των φαρμάκων ήταν 30 ευρώ. Ποσό που δεν μπορούσε να διαθέσει. Έτσι διέκοψε τα φάρμακά του και μετά από 3 ημέρες μας ήρθε με οξύ έμφραγμα", επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο καθηγητής και διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Δημήτρης Αλεξόπουλος.

Το περιστατικό κατέγραψε η Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου και κατόπιν, δημοσιεύτηκε σε διεθνές περιοδικό.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι την ίδια ώρα η κρίση λόγω του στρες προκαλεί περισσότερα καρδιακά νοσήματα, δεν επιτρέπει σε πολλούς τη διενέργεια προληπτικών εξετάασεων, ενώ ένας στους πέντε που φτάνουν στο νοσοκομείο του Ρίου είναι ανασφάλιστοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην αντιμετώπισή τους από νοσηλευτές και γιατρούς και στην περίθαλψή τους.