Απεργούν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Απεργία διαρκείας ξεκίνησαν σήμερα οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ελλείψεις συμβασιούχων καθηγητών, οι οποίες εν πολλοίς οδηγούν στην αναστολή σειράς μαθημάτων και την αποδιοργάνωση των προγραμμάτων σπουδών.

"Το ίδρυμα αδυνατεί να λειτουργήσει" και "η δημόσια ανώτατη παιδεία οδηγείται στον εξευτελισμό", υποστηρίζουν οι απεργώντες καθηγητές και σε άλλο μέρος της ανακοίνωσής τους τονίζουν:  "Θα στερηθούμε του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου περισσότερων από 100 συναδέλφων, που θα βρεθούν άνεργες/οι, ενώ εκατοντάδες μαθήματα δεν θα προσφερθούν, αποδιαρθρώνοντας τα προγράμματα σπουδών. Την ίδια στιγμή δεκάδες εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματός μας παραμένουν αδιόριστα και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμη. Επιπλέον, οι συνεχείς περικοπές των τακτικών προϋπολογισμών οδηγούν σε σημαντικότατα λειτουργικά προβλήματα".

"Μεγάλο μέρος των φοιτητριών και των φοιτητών μας δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσουν τις σπουδές τους εξαιτίας των περικοπών στις δαπάνες για σίτιση και στέγαση και της σχεδιαζόμενης κατάργησης των δωρεάν συγγραμμάτων", αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωσή τους.

Οι καθηγητές του Ιδρύματος θα συνεδριάσουν ξανά την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου για να εκτιμήσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.