H αμύθητη περιουσία των 14,4 εκατομμυρίων λιρών και ο θείος από την Ιαπωνία

Επιστολή χρυσάφι, αξίας 14,4 εκατομμυρίων λιρών έλαβε ο Ηρακλειώτης ιδιοκτήτης φυτωρίου, Δημήτρης Βερίγος, ο οποίος κλήθηκε να εισπράξει την κληρονομία του συνονόματου του, Joachim Verigou, που απεβίωσε σε ατύχημα με την οικογένεια του στην Ιαπωνία .

Μία μικρή λεπτομέρεια όμως είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Ένας αποστολέας ομόματι, Ηosoya Hiroshima, υποδύεται τον τραπεζίτη του μακαρίτη και ζητάει εξ αρχής άκρα μυστικότητα, ενώ εξηγεί πως με αφορμή την συνωνυμία ο Βερίγος μπορεί να κερδίσει το ιλιγγιώδες ποσό.

Μάλιστα, ο τραπεζίτης τονίζει πως παίρνει προσωπικό ρίσκο με αυτή του την ενέργεια, να επικοινωνήσει δηλαδή με τον κύριο Βερίγο και προκειμένου να γίνει πειστικός ζητάει κι αυτός την αμοιβή του με το αζημίωτο, δηλαδή τα μισά χρήματα! Σε κάθε άλλη περίπτωση τονίζει πως το ποσό αυτό θα περάσει στην πολιτεία, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Παρόμοια επιστολή είχε αποσταλεί και στο Λευτέρη Μιχελάκη από την πάμπλουτη “θεία Αγγελική”, με βιτρίνα μεγάλο νομικό γραφείο στην Ισπανία.

“Aν δε ρισκάρεις, δε θα κερδίσεις!” κλείνει την επιστολή του, ενώ ζητά εμπιστευτικότητα καθώς υποστηρίζει πως ο ίδιος παίζει το κεφάλι του!

Ο κύριος Βέριγος εκτός από ψυχραιμία επέδειξε καλή διαγωγή και έδρασε σύμφωνα με την γνωστή φιλοξενία για την οποία φημίζονται οι κρητικοί. Τι έκανε;

Κάλεσε τον κ. Ηiroshima να τον κεράσει τσικουδιά και να τα πουν τετ α τετ!

Ιδού το κείμενο της επιστολής: