Έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Κρήτη – Ένας σοβαρά τραυματίας

Στην περιοχή της Αμμουδάρας έσπευσαν λίγο πριν τις 15.00  ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική υπηρεσία . Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σημειώθηκε έκρηξη σε όχημα, το οποίο βρισκόταν μέσα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου "Αpollonia", στην διάρκεια ανεφοδιασμού με υγραέριο. 

Το περιστατικό συνέβη, αφού είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς υγραερίου, όταν παρουσιάστηκε βλάβη στο λάστιχο μετάγγισης του καυσίμου, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη μικρής ισχύος. Αμέσως έπιασαν φωτιά τα ρούχα του οδηγού, ο οποίος φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 50%. 

Ο 47χρονος διεκομίσθη διασωληνωμένος με αεροσκάφος, που ήρθε από τη Ρόδο, στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου “Γεώργιος Γεννηματάς” στην Αθήνα, καθώς δεν υπήρχε μονάδα αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών σε κάποιο από τα νοσοκομεία της περιφέρειας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του prismanews.gr, το κλιμάκιο που ανέλαβε την προανάκριση από την Πυροσβεστική εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και πρώτα από όλα την κατάσταση του οχήματος που απομακρύνθηκε από το χώρο αμέσως μετά το συμβάν. Το όχημα θα εξεταστεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν έφερε φθορές ή άλλα προβλήματα που να προκάλεσαν διαρροή ή οτιδήποτε άλλο που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του οδηγού.

Παράλληλα το ανακριτικό της πυροσβεστικής εξετάζει την έκταση της έκρηξης και της φωτιάς, και όλα τα στοιχεία που μπορούν να δώσουν μία εικόνα για το συμβάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου το ξενοδοχείο τηρούσε όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο άδειες.