Στην τελική ευθεία για τη διαχείριση των σκουπιδιών

Η δημοτική αρχή έχει έρθει σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και αποφασίστηκε από κοινού η αδειοδότηση νέου χώρου προς δεματοποίηση. Ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος τονίζει πως αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η διαχείριση των απορριμάτων με κάθε τρόπο.

Ο δήμος Πύργου εδώ και τρία χρόνια σταμάτησε να θάβει τα σκουπίδια του. Η δεματοποίηση αποτελεί τον εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης. Έχει αρκετά προβλήματα αλλά αποτελεί τον μόνο τρόπο, που επιτρέπει η Ε.Ε., καθώς εκτιμάται δεν δηλητηριάζεται το περιβάλλον και ο υδροφόρος ορίζοντας, με βάση τα ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά κριτήρια.

Το πρόβλημα και η κωλυσιεργία παρουσιάστηκε, επειδή ο δήμος έχει την ευθύνη της διαχείρισης των σκουπιδιών, αλλά η αρμοδιότητα καθορισμού του χώρου και του τρόπου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Οι δύο φορείς θα συνεδριάσουν αύριο κατεπειγόντως, ενώ ήδη από σήμερα συμφώνησαν για τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης των απορριμμάτων σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Για το τελευταίο αυτό έργο, θα κατατεθεί αύριο φάκελος στο γραφείο του Περιφερειάρχη.