Οδοντίατρος στις φυλακές θέλει να γίνει ο Παπαγεωργόπουλος

Ρόλο οδοντιάτρου στις φυλακές Διαβατών επιθυμεί να αναλάβει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ο πρώην δήμαρχος επιθυμεί να επιστρέψει στο επάγγελμά του, το οποίο ασκούσε παράλληλα με τις αθλητικές του δραστηριότητες, όσο ήταν νέο και το εγκατέλειψε για να μπει στο στίβο της πολιτικής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μακεδονία", με τη διεύθυνση των φυλακών συζήτησε την πρότασή του ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, προκειμένου να γεμίσει τον χρόνο του και να σπάσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας μέσα στις φυλακές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμαρχος είναι έγκλειστος από τις 27 Φεβρουαρίου μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Προϋπόθεση, πάντως, για να αναλάβει καθήκοντα οδοντιάτρου μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, είναι να δοθεί η αντίστοιχη άδεια από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα συζητήθηκε ατύπως στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού του συλλόγου, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια απόφαση, καθώς δεν υπήρξε επίσημο αίτημα εκ μέρους του τέως δημάρχου. Πάντως, η διάθεση που εκφράστηκε από τα μέλη της διοίκησης ήταν αρνητική.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε δεχτεί την επίσκεψη του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκη, Άνθιμου, στο κελί του.