Έψαχναν τον κρυμμένο θησαυρό στα βουνά των Σερρών

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν 9 επίδοξοι χρυσοθήρες, οι οποίοι χωρίς καμία άδεια έψαχναν για κρυμμένους θησαυρούς στα ορεινά των Σερρών ως συνεχιστές του χρυσοθήρα Τσάρλι Τσάπλιν. 

Τους χρυσοθήρες ανακάλυψε η Αστυνομία, μετά από καταγγελία κατοίκου, οποίος αντιλήφθηκε την παράνομη δραστηριότητά τους.

Και οι εννέα συνελήφθησαν από τους άνδρες της Ασφαλείας Σερρών και του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου. Οι δράστες ήταν ηλικίας από 30 έως 56 χρόνων, και αναζητούσαν θησαυρό μέσα σε μεγάλο όρυγμα, το οποίο είχαν ανοίξει.

Στο σημείο, όπου διεξαγόταν η ανασκαφή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια βενζινοκίνητη γεννήτρια, με την οποία εξασφάλιζαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο όρυγμα, ένα κομπρεσέρ και διάφορα άλλα σκαπτικά εργαλεία, ένα μηχάνημα που συνδεόταν με τη γεννήτρια με καλώδιο για τον εξαερισμό του ορύγματος χάρη σε ένα σωλήνα αλουμινίου, ένα μπιτόνι με 15 λίτρα βενζίνη και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, καθώς κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί θησαυρών, ενώ ο εξοπλισμός τους κατασχέθηκε