Τρία άτομα συνελήφθησαν για τον εμπρησμό του ΑΤΜ στο Βόλο

Τρία άτομα συνελήφθησαν στο Βόλο για τον εμπρησμό αυτόματου μηχανήματος ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) της Τράπεζας Κύπρου τα ημερώματα της Πέμπτης. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι, τα ξημερώματα της Πέμπτης επιχείρησαν, ανεπιτυχώς, να σπάσουν τον εξωτερικό υαλοπίνακα της τράπεζας και να ρίξουν τις βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό της. Στη συνέχεια, έσπασαν την οθόνη του ΑΤΜ και έριξαν δύο βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να καταστραφεί ολοσχερώς το μηχάνημα, παρά την επέμβαση της πυροσβεστικής.

Σε βάρος των τριών ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, έκρηξη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών, ενώ συνελήφθησαν οι γονείς ενός εκ των δραστών για συνέργεια σε παράνομη οπλοκατοχή. Και οι πέντε τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μπλούζες και κασκόλ που αναγράφουν «Χρυσή Αυγή», ένα τουφέκι, δύο εξάσφαιρα περίστροφα και δύο απομιμήσεις πιστολιών. Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τους συλληφθέντες του Βόλου, κάνοντας λόγο για προσπάθεια στοχοποίησης του κόμματος από την αστυνομία. Σημειώνει πως, ''Τα είδη ρουχισμού που "ανακάλυψε" η αστυνομία στο σπίτι ενός ανηλίκου εκ των τριών συλληφθέντων, μπορεί πλέον να τα προμηθευτεί ο οποιοσδήποτε από οπουδήποτε, ακόμη και από λαϊκές αγορές''.