Σκηνικά εγκατάλειψης σε Ζαγορά και Πήλιο

Σύσκεψη φορέων και κατοίκων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Mαρτίου στη Ζαγορά.

Βασικό θέμα ήταν η αντιμετώπιση οξυμένων προβλημάτων της περιοχής και η υποβάθμιση που επιχειρείται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr.

Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς υποβαθμίζεται συνεχώς. Είναι υποστελεχωμένο με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τα πρωινά μόλις δύο γενικοί γιατροί και ένας αγροτικός στελεχώνουν το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας ενώ τα αγροτικά ιατρεία στα χωριά έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Δημιουργούνται κενά σε νοσηλευτές ακόμα και τα πρωινά, ενώ σε πολλές εφημερίες δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου.

Ακόμη, υπάρχουν ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, με συνέπεια να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά. Συν τοις άλλοις, το κτίριο απαιτεί επισκευές, εμφανίζει μεγάλες φθορές που καθιστούν τη λειτουργία πολλών αιθουσών αδύνατη.

Στο μεταξύ, η κατάσταση του οδικού κυκλώματος Πηλίου είναι τραγική. Πολλά σημεία είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών. Από καθαρή τύχη δεν έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ οι οδηγοί διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους κατά τη διέλευση.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Επιτροπή, "στο δρόμο μετακινούνται καθημερινά παιδιά, μαθητές των σχολείων, δάσκαλοι και καθηγητές αλλά και μεγάλα οχήματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς που διακινούν τα αγροτικά προϊόντα και η συνεχής και ασφαλή λειτουργία του, είναι ζήτημα ζωής, πρωτεύων καθήκον για την περιοχή μας".

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα, που θα πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς στις 10:00 της Τρίτης 2 Απριλίου 2013.