Συνεχίζεται η κατάληψη στην Περιφέρεια Υγείας Ηρακλείου

Παραμένει υπό κατάληψη το κτίριο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο Κρήτης από συγκεντρωμένους Λασιθιώτες.

Ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης, οι κάτοικοι του Λασιθίου, μέσω του αρμόδιο Περιφερειάρχη Υγείας, Αντώνη Γρηγοράκη, ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας δεσμεύσεις για την αυτοτέλεια του νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Η μόνη απάντηση που έλαβαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, είναι ότι θα ταξιδέψει στην Κρήτη την ερχόμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης για να ακούσει τα αιτήματά τους.

Ωστόσο, από το πρωί της Πέμπτης, ο συγκεντρωμένος κόσμος γίνεται όλο και περισσότερος στο χώρο και έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Η κύρια εστία των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας είναι η Περιφέρεια Υγείας, έξω από την οποία έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι του... Λασιθιστάν, όπως αυτοσαρκαστικά αποκαλούνται, με κύριο σύνθημά τους "κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία". Οι επιτροπές Αγώνα της Ιεράπετρας, της Σητείας και του Αγίου Νικολάου αντιτίθεται στην εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου για τη συγχώνευση των νοσοκομείων,  καθώς, όπως τονίζουν, "όπου κι αν εφαρμόστηκε, υποβάθμισε δραματικά τα νοσοκομεία".