Διαδηλώνουν για να μη γίνει το Λασίθι, Λασιθιστάν!

Μεγαλειώδης διαδήλωση διεξάγεται στο Λασίθι. Στην περιοχή της Κρήτης το κλίμα έχει οξυνθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα και οι κάτοικοι θεωρούν ότι βρίσκονται μπροστά σε "επιχείριση υποβάθμισης" της περιοχής τους.

Αφορμή για τη μεγάλη διαμαρτυρία δίνει η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όμως οι αιτίες της, πέρα από την οικονομική κρίση που μαστίζει την περιοχή και τα προβλήματα στους τοπικούς ΟΤΑ λόγω της διαθεσιμότητας, αντικατοπτρίζεται στο τρίπτυχο: κλείσιμο των τοπικών ΔΟΥ, κλείσιμο του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου και τεράστιες ελλειψεις σε υλικό στα νοσοκομεία της περιοχής.

Οι διαδηλωτές δίνουν βροντερό παρών στο Σεληνάρι, κατά χιλιάδες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, η πομπή των αυτοκινήτων φτάνει ως την πόλη του Αγίου Νικολάου. Συν τοις άλλοις, ως συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας, οι κάτοικοι της περιοχής σφραγίζουν διαβατήρια, δήθεν για το πέρασμα στην υποβαθμισμένη τους περιοχή, το... Λασιθιστάν!

Μικροί και μεγάλοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μπήκαν σε αυτοκίνητα και μισθωμένα λεωφορεία και βρίσκονται στο σημείο, σε ένα πανλασιθιώτικο συλλαλητήριο.

Οι πολίτες φωνάζουν "Φτάνει πια!" και αντιδρούν στη γενικότερη υποβάθμιση που υφίσταται ο τόπος τους τα τελευταία χρόνια, καθώς Νοσοκομεία, ΤΕΙ, δημόσιες υπηρεσίες, είτε φεύγουν είτε υποβαθμίζονται.

Έτσι, Ιεραπετρίτες, Σητειακοί, Αγιονικολιώτες, και κάτοικοι από κάθε χωριό το νομού, αργότερα θα κατευθυνθούν όλοι μαζί στην Περιφέρεια διεκδικώντας ότι τους ανήκει.