Στο σφυρί 5.000 εξοχικά στην Κρήτη

Για κατάρρευση της αγοράς ακινήτων καθώς και αδυνομία αποπληρωμής των δανείων για εξοχικές κατοικίες κάνει λόγο το prismanews.gr με αποτέλεσμα να βγαίνουν στο σφυρί 5.000 ακίνητα στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται κυρίως από τη Ρωσία, τη Βρετανία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Με δεδομένο ότι η Κρήτη αλλά και άλλοι προορισμοί της χώρας διαφημίζονται από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως κατεξοχήν προορισμός για τη δημιουργία εξοχικής κατοικίας με μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες και προσφορές ανά περιοχή. Το φαινόμενο διαφημίζεται και μέσω του διαδικτύου με σημείο αναφοράς πολυτελή σπίτια με μοναδική θέα στη θάλασσα, που πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές.

Σύμφωνα με τους μεσίτες, η προσφορά εξοχικών κατοικιών αυξάνεται διαρκώς, ενώ το τελευταίο δίμηνο, εξαιτίας της συζήτησης για Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και στα αγροτεμάχια, παρατηρείται το φαινόμενο του ξεπουλήματος και στη γη. Υπολογίζεται μάλιστα ότι στην Κρήτη υπάρχουν 5.000 εξοχικά προς πώληση ωστόσο παρά τις χαμηλές τιμές, άπαντες γνωρίζουν τη δεινή οικονομική κατάσταση του τόπου και της τοπικής κοινωνίας, και έτσι από το εξωτερικό οι υποψήφιοι αγοραστές κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας νέα πτώση τιμών μέσα στο 2013.