Αγρότες: Περιμένουν προτάσεις και λύσεις από την κυβέρνηση

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος σε ολόκληρη την Ελλάδα και συνεπώς, το ίδιο ισχύει και για την Πελοπόννησο.

Αγροτοσυνδικαλιστές από την Αρκαδία και την Αργολίδα συναντήθηκαν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στους Μύλους Αργολίδας και συζήτησαν για το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και την ενδυνάμωση των μπλόκων σε ολόκληρο το γεωγραφικό διαμέρισμα.

Παράλληλα, πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση στην παλαιά εθνική οδό, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους, δεξιά και αριστερά του δρόμου, στο ύψος Αρδάμη, για λίγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η συστάδα θεμάτων που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο

Η αυξημένη τιμή του πετρελαίου, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, η φορολογία, ακόμα και άχρηστων κτημάτων, που δεν αποφέρουν κέρδος, η σημαντική μείωση των συντάξεών τους και η μη παροχή κινήτρων σε νέους αγρότες, είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Για όλα τα παραπάνω περιμένουν ανταπόκριση, προτάσεις και λύσεις από την κυβέρνηση.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παραμένει μόνο το μπλόκο στο Μάνεση Αργολίδας, με τον αριθμό των μηχανημάτων και των αγροτών να αυξομειώνεται.

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στο Σουλινάρι Μεσσηνίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί Παμμεσσηνιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών, στις 13:00. Αυτό έχει αποφασίσει η ΠΑΣΥ και αγροτοσυνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ, στο χωριό Χανδρινού.