Αφιέρωμα στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης – 180.000 γραμματόσημα

Σημαντικά γεγονότα, μνημεία και τοπωνύμια από την ιστορική διαδρομή της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζονται μέσα από σειρά αναμνηστικών γραμματοσήμων τα οποία θα κυκλοφορήσουν με την ευκαιρία συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Πρόκειται για συλλογή δέκα οκτώ διαφορετικών αναμνηστικών - συλλεκτικών γραμματοσήμων, με θέμα: "100 χρόνια ελεύθερη Θεσσαλονίκη", η οποία παρουσιάστηκε απόψε στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Θόδωρου Καράογλου και εκπροσώπων φορέων.

Τα θέματα που παρουσιάζονται μέσω των γραμματοσήμων είναι: ο Λευκός Πύργος, τα Κάστρα, το λιμάνι, τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η πλατεία Αριστοτέλους, το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, η σύνθεση του δημιουργού Ε. Βαρλάμη, ο Μέγας Αλέξανδρος με την αδελφή του Θεσσαλονίκη, το στεφάνι των Μακεδόνων βασιλέων, ο πύργος του ΟΤΕ, η γιορτή της σημαίας (ΥΜΑΘ), η απελευθέρωση της Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, η Καμάρα και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία για την έκδοση της σειράς τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και με την υποστήριξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της ΔΕΘ, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και της ΕΡΤ 3, ενώ, όπως έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής κόπηκαν και θα κυκλοφορήσουν συνολικά 180.000 γραμματόσημα.