Μάγειρας θα γίνει ο 18χρονος άστεγος της Κρήτης

Αν πιστεύεις στο όνειρό σου, τότε δε θα σε προδώσει. Ο 18χρονος, άστεγος μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης, δεν είχε μπροστά του δρόμο με ροδοπέταλα για να περπατήσει.

Όταν οι δικοί του τον... αποκήρυξαν, διώχνοντάς τον από την οικογενειακή στέγη, όλα γύρω του σκοτείνιασαν.

Το όνειρό του να γίνει μάγειρας έμοιαζε να χάνεται και να μετατρέπεται σε όνειρο απατηλό.

Να όμως που η ζωή τα έφερε έτσι και λίγες μόνο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της τραγικής του ιστορίας, το όνειρό του να φορέσει το λευκό καπέλο, παίρνει σάρκα και οστά.

Οι πολύτεκνοι γονείς του φέρονται να αδυνατούν να συντηρήσουν όλα τα παιδιά της οικογένειας με αποτέλεσμα να δείξουν την έξοδο από το σπίτι στο μεγαλύτερο από αυτά. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η ιστορία του νεαρού μαθητή, η κοινωνία της Κρήτης ανταποκρίθηκε -και οικονομικά- και πλέον ο Νίκος βλέπει ξανά με αισιοδοξία το μέλλον του.

Ο 18χρονος Νίκος άρχισε μαθήματα σε σχολή μαγειρικής του Ηρακλείου Κρήτης. Όπως αναφέρουν άτομα από την πόλη που τον γνώριζαν και συνομίλησαν μαζί του, ο Νίκος είναι καλά και έχει πάρει πολύ ζεστά και με μπόλικη όρεξη το θέμα και διαβάζει και εργάζεται πυρετωδώς για να τα καταφέρει και να κάνει πράξη το όνειρό του.