Συγκέντρωση συμπαράστασης στους απολυμένους χημικής βιομηχανίας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους απολυμένους του πρώην εργοστασίου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) στη Θεσσαλονίκη, έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στις 10:30 εργαζόμενοι, μέλη του συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας Βορείου Ελλάδος.

Οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων από το 2006, που έκλεισε το εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτύρονται για την κατάργηση της εξαετούς ειδικής επιδότησης ανεργίας, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του, που δεν επιτρέπει σε όσους υπάγονται στα ειδικά προγράμματα επιδότησης ανεργίας, την εξαγορά πλασματικού χρόνου για να συμπληρώσουν συντάξιμα έτη.

Προβλέπεται επίσης αναδρομική διακοπή της σύνταξης σε όσους εξαγόρασαν πλασματικά έτη. Σε υπόμνημά τους ζητούν την ανάκληση των ρυθμίσεων, που όπως τονίζουν θίγουν και άλλους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας (απολυμένους Πειραϊκής-Πατραϊκής, Ολυμπιακή, Μεταλλεία Κασσάνδρας). Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν και απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας.