Κέντρο λαθρομεταναστών γίνεται το στρατόπεδο της Κοζάνης

Δεν υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις πληροφορίες οι κάτοικοι του Μαυροδενδρίου Κοζάνης ότι επίκειται δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο 523.

Η ανησυχία των ντόπιων κατοίκων είναι μεγάλη μετά την πληροφόρησή τους επί του θέματος, η οποία προήλθε από τον ίδιο τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Χρήστο Αλμασίδη.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η σχετική φημολογία για το κέντρο νεοσυλλέκτων του νομού Κοζάνης αναπτύχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά από αναφορές σε τοπικό μέσο ενημέρωσης στα τέλη Δεκεμβρίου.

"Πρόκειται για κάτι που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως αλλά λόγω της ανησυχίας που εκδηλώθηκε από την πλευρά των κατοίκων είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε το θέμα σε συζήτηση, σε λαϊκή συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή", τονίζει ο κ. Αλμασίδης.

Σε πρόσφατες επαφές του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει η σχετική πληροφορία και εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στο Μαυροδένδρι ένα από τα 18 κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών που πρόκειται να γίνουν. Το παραπάνω αναφέρει ο κ. Αλμασίδης και αποκαλύπτει ότι εκπρόσωποι του στρατού και της Αστυνομίας επισκέφθηκαν την περιοχή λίγο πριν τα Χριστούγεννα για τον συγκεκριμένο λόγο.