Συγκινητικό μήνυμα μαθητών στον άτυχο διευθυντή του ΕΚΑΒ

Το πρωινό της περασμένης Τετάρτης, κάποιοι μαθητές στο Ρέθυμνο, περίμεναν στο σχολείο τους τον διευθυντή του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Κρήτης, Δημήτρη Βουρβαχάκη, για να τους παραδώσει μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, να τους δώσει πολύτιμες συμβουλές για την πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων. Μάταια περίμεναν. Ο γιατρός Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης Βαγγέλης Κελαράκης δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους. Το νήμα της ζωής τους κόπηκε στην εθνική οδό.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου, του ίδιου σχολείου του οποίου υπήρξε μαθητής ο Δημήτρης Βουρβαχάκης, δεν ευτύχησαν να πάρουν ένα τελευταίο μάθημα από τον άνθρωπο που είχε αφιερώσει την ζωή του στην προσφορά,στην αλληλλεγγύη. Στην μνήμη του όμως, δίνουν μια υπόσχεση, όπως μεταδίδει το prismanews.gr:

Στη Μνήμη ενός Άξιου Ανθρώπου

Ως μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον άδικο χαμό του Δημήτρη Βουρβαχάκη και τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένειά του. Τη μοιραία εκείνη μέρα, στις 12/12/2012, καθώς αναμέναμε την άφιξή του στο σχολείο μας για το προγραμματισμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο πάνω στις Πρώτες Βοήθειες, μας ανακοινώθηκε το τραγικό γεγονός.

Ήταν ένας άνθρωπος που είχε αφιερωθεί ολόψυχα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνανθρώπων του ως γιατρός και Διευθυντής του ΕΚΑΒ.

Συγκλονισμένοι αποφασίσαμε να αφιερώσουμε στη μνήμη του τις περαιτέρω δράσεις μας στα πλαίσια του μαθήματος των Ερευνητικών Εργασιών. Ο σκοπός της ζωής του αποτελεί κίνητρο για μας να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουμε, αλλά και στην καθημερινότητά μας, για να θεωρείται ο άνθρωπος πρωταρχική αξία. Και, όταν θα θέλουμε να καυχηθούμε, ...ΤΕΤΟΙΟΥΣ βγάζει ο Τόπος μας ... θα λέμε.

 

Οι μαθητές του προγράμματος