Συνεχίζονται τα φαινόμενα βίας στα Πανεπιστήμια

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η οποία ξεκίνησε μεν, αλλά μερίδα φοιτητών παρενέβη και πάλι με φραστικές επιθέσεις εναντίον των καθηγητών, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί πρόταση για διήμερο κλείσιμο του Ιδρύματος σε ένδειξη αντίδρασης για τα φαινόμενα βίας και την ένταση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του.

Το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων αποδοκίμασε τις επιθέσεις εναντίον πανεπιστημιακών, τόσο στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, όσο και στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή την οποία εξέδωσαν οι πρυτάνεις εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για την έξαρση του φαινομένου, το οποίο, όπως αναφέρουν τείνει να αποπροσανατολίσει τα ελληνικά ΑΕΙ από την οργανωμένη αντιμετώπιση των λίαν σοβαρών προβλημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία καταδικάζει την ομηρία του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από ομάδα φοιτητών, αλλά και την εισβολή στο γραφείο του κοσμήτορα της σχολής Φυσικών Επιστημών του ΑΠΘ.

“Σε καμία οργανωμένη κοινωνία δεν πρέπει να είναι ανεκτά τέτοια φαινόμενα φασίζουσας συμπεριφοράς. Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος παραγωγής νέας γνώσης και όχι εστίες βίας και παρανομίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.