“Δεν θα παντρεύουν ζευγάρια αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια μας”

Επίθεση – παραλήρημα του Μητροπολίτη Χίου κατά των προσφύγων, του πολιτικού γάμου και του συμφώνου συμβίωσης

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου για το 15Αυγουστο, περιείχε ο,τιδήποτε άλλο πέρα από το πνεύμα αγάπης που αρμόζει στις ημέρες. Ο Μητροπολίτης, από άμβωνος, σε ένα παραλήρημα, επιτέθηκε κατά παντός και πάντων. Στο στόχαστρό του μπήκαν οι πρόσφυγες, ο πολιτικός γάμος αλλά και το σύμφωνο συμβίωσης,

«Είναι όλοι λαθρομετανάστες», δήλωσε σχετικά με τους πρόσφυγες. Ενώ για τον πολιτικό γάμο αλλά και το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων, επιτέθηκε κατά των δημάρχων λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας».

Αντίδραση των βουλευτών προκάλεσαν οι δηλώσεις του, σύμφωνα με την εφημερίδα της Χίου «Πολίτης». Πηγές από το περιβάλλον των δύο βουλευτών Χίου κ. Μηταράκη και Μιχαηλίδη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, θεωρώντας πως τέτοιες δηλώσεις από τον μητροπολίτη αποτελούν ευθεία επίθεση όχι μόνο ενάντια στον κοινοβουλευτισμό, αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.

«Δεν είναι κατάσταση αυτή. Κάπου έχει ξεφύγει όλο αυτό, έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Δεν είναι δυνατόν να ασκεί μικροπολιτική από άμβωνος ο μητροπολίτης» σημειώνονταν σε δηλώσεις στην χιώτικη εφημερίδα, στην οποία τονίζονταν επίσης πως «είναι τέτοια η δυσφορία των βουλευτών που στο εξής θα αποφεύγουν τις συναντήσεις με τον μητροπολίτη».