Στο πλευρό των εργαζομένων οι δήμαρχοι στη Δυτική Ελλάδα

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προχωρούν την Τετάρτη δήμαρχοι και εργαζόμενοι. Αυτό αποφάσισε η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός, στην εισήγησή του τη Δευτέρα, τόνισε, ότι "η κυβερνητική πολιτική δεν έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο και τις διατάξεις του Μνημονίου, Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων". Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα, παρότι η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει οικονομικούς πόρους παραμένουν σε υστέρηση θεσμοθετημένοι πόροι.

Συνεπώς, όπως επισήμανε ο κ. Μοσχολιός, "η αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις". Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 10:30 πραγματοποιείται συγκέντρωση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου με τη συμμετοχή Δημάρχων, αιρετών και εργαζομένων στους Δήμους. Παράλληλα, θα επιδοθεί ψήφισμα στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, κ. Μανώλη Αγγελάκα σχετικά με όλα τα ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με απόφαση του Δημοτικού τους Συμβουλίου, μπορούν να παραμείνουν κλειστοί.