Αστυνομικός διευθυντής Χίου: Παραιτήθηκα γιατί έφτασα στο αμήν

Η ΝΟΔΕ Χίου της ΝΔ και ο βουλευτής Νότης Μηταράκης έριξαν την ευθύνη για την παραίτηση του Α. Δαμίρη στην κυβέρνηση.

Η ξαφνική παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή Χίου Ανδρέα Δαμίρη έγινε γνωστή νωρίς σήμερα το πρωί. Όπως είναι γνωστό, ο πρώην πλέον αστυνομικός διευθυντής Χίου επικαλέσθηκε προσωπικούς λόγους για την παραίτησή του, είναι όμως επιβεβαιωμένο πλέον πως, όπως δήλωσε και στο στενό του περιβάλλον, «έφτασε στο αμήν με το προσφυγικό πρόβλημα».

Σύμφωνα με το politischios.gr, παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του να τον μεταπείσουν η απόφασή του είναι οριστική κι έτσι αυτό που τυπικά απομένει είναι η παραίτησή του να γίνει αποδεκτή. Μέχρι τότε θα τελεί εν αδεία ενώ στη θέση του θα βρίσκεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Αυγερινός

Η ΝΟΔΕ Χίου της ΝΔ και ο βουλευτής Νότης Μηταράκης έριξαν την ευθύνη για την παραίτηση του Α. Δαμίρη στην κυβέρνηση. 

"Η παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή Χίου και οι καθημερινές κραυγές αγωνίας των στελεχών της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνουν την τραγικότητα της κατάστασης, η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η έλλειψη σχεδιασμού, πρωτοβουλίας και πλάνου δράσης εκ μέρους της κυβέρνησης, έχει άμεσες επιπτώσεις και στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κυβερνητική ανευθυνότητα και απραξία ταλαιπωρεί άδικα όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία καλείται να υποκαταστήσει το κυβερνητικό έργο και να επωμιστεί ευθύνες που δεν της αναλογούν" αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ.

Ανάλογη ήταν και η παρέμβαση του βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη. Σε δήλωσή του ο κ. Μηταράκης αναφέρει:

«Ο Ανδρέας Δαμίρης παραιτήθηκε χθες αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο. Επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του κάτω από πρωτοφανείς, για την τοπική αστυνομική δύναμη, προκλήσεις και δυσκολίες. Πιστεύω ότι όλοι οι Χιώτες του το αναγνωρίζουν και τον ευχαριστούν. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον αντικαταστάτη του καθώς οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει η Χίος με το προσφυγικό συνεχίζουν να είναι πρωτόγνωρες και απαιτούν την εγρήγορση όλων για την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και την προστασία των κατοίκων».