Ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς αυτοκινήτων στο Ηράκλειο

Το πρόβλημα της στάθμευσης στο πολυσύχναστο κέντρο του Ηρακλείου έρχεται να λύσει ο νέος υπερσύγχρονος υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων του Πολιτιστικού- Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ο οποίος εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε σήμερα από τον δήμο.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς στην Ελλάδα, με συνολική επιφάνεια 10.720 τμ, εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους και δίδεται για χρήση στους πολίτες με δωρεάν στάθμευση τριών μηνών.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, αναφέρθηκε στη συνολική πορεία του έργου και επισήμανε ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση και η πλήρης χρήση του Πολιτιστικού Κέντρου το 2014. Όπως είπε ο κύριος Κουράκης, η επιφάνεια του Κέντρου, 24.000 τμ, το καθιστά ως το μεγαλύτερο οικοδομικό έργο που κατασκευάζεται σήμερα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, στόχος είναι να αποτελέσει το Πολιτιστικό- Συνεδριακό Κέντρο έναν πυρήνα δημιουργίας πολιτισμού αλλά, ταυτόχρονα, και έναν χώρο προβληματισμού και δημιουργικής σκέψης που θα προβάλλει το Ηράκλειο και τη Κρήτη σε ολόκληρο τον κόσμο.