Βεβήλωσαν εκκλησάκι αφιερωμένο στα θύματα των τροχαίων

Ιερόσυλοι βεβήλωσαν το βράδυ της Κυριακής το εκκλησάκι στο πάρκο Χ. Πολέντα στα Χανιά που είναι αφιερωμένο στα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων.

Οι δράστες χτύπησαν περίπου τα μεσάνυχτα. Με βαριά εργαλεία έσπασαν την πόρτα της εισόδου του ιερού προσκηνυματικού ναού. Ο ναός του Αγίου Χριστοφόρου είναι αφιερωμένος σε όλες εκείνες τις ζωές που χάθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα.

Σύμφωνα με το flashnews, oι ιερόσυλοι αφού μπήκαν μέσα στον ναό, έσπασαν το μεταλλικό παγκάρι και πήραν όλα τα χρήματα. Όμως, η δράση τους δε σταμάτησε εκεί αφού πήγαν στους σκουπιδοντενεκέδες, τους πήραν και τους άδειασαν μέσα στην εκκλησία! Στη συνέχεια πήραν ένα δοχείο κρασί και το έχυσαν παντού μέσα στον ναό.

Οι δράστες βγήκαν μετά έξω και κατευθύνθηκαν σε ένα εξωτερικό προσκυνητάρι και παγκάρι το οποίο προσπάθησαν να σπάσουν. Μόλις εντόπισαν ένα μικρό πορτάκι στο παγκάρι, το άνοιξαν και πήραν μέσα από αυτό, όσα χρήματα υπήρχαν.

Στον χώρο ήταν εγκατεστημένος συναγερμός ασφαλείας. Όμως, οι ιερόσυλοι είχαν φροντίσει από την αρχή να κατεβάσουν όλους τους διακόπτες ηλεκτροδότησης στον πίνακα ρεύματος, προκειμένου να δουλέψουν ανενόχλητοι.