Νέος ισχυρός μετασεισμός ανησύχησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι τη Λευκάδα, αυτή τη φορά μεγέθους 5 Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2.15 το μεσημέρι, προερχόμενος από τον ίδιο εστιακό χώρο με το χθεσινό πρωινό σεισμό στη Λευκάδα, ο οποίος άφησε πίσω του δύο νεκρούς.
Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε και άλλη δόνηση, 3,8 Ρίχτερ. Θυμίζουμε ότι μετά τον χθεσινό κύριο σεισμό, η μετασεισμική ακολουθία έχει θέσει σε συναγερμό τις τοπικές αρχές, υπό το φόβο νέων καταστροφών στο νησί.
Σε αρκετές περιοχές έχει διακοπεί η υδροδότηση αλλά και η ηλεκτροδότηση, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη ζωή των κατοίκων.
Από το πρωί κλιμάκια μηχανικών από την Πάτρα, την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα έχουν ξεκινήσει ελέγχους στα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια του νησιού, ενώ συνολικά οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους 56.
Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανές "κρυφές" καταστροφές από το σεισμό, σε δίκτυα υποδομών και κτίρια της Λευκάδας και έκανε γνωστό ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έχουν πλήρη εικόνα μόλις ολοκληρωθούν οι αυτοψίες από τα κλιμάκια των μηχανικών.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γεωλογίας στο ΑΠΘ, Σπύρος Παυλίδης, χαρακτήρισε τη Λευκάδα την πιο σεισμογενής περιοχή της Ελλάδας και το "Ρήγμα της Κεφαλλονιάς" (εκτείνεται κατά μήκος των δυτικών Λευκάδας - Κεφαλλονιάς) από τα μεγαλύτερα και πιο ενεργά ρήγματα του ελληνικού χώρου.
"Ενεργοποιήθηκε το 2003 με τον σεισμό 6,2 της Λευκάδας, πέρυσι με τους σεισμούς Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου στην Κεφαλλονιά και χθες. Και ισχυρούς σεισμούς δίνει, αλλά τους δίνει και πολύ συχνά σε αντίθεση με άλλα ρήγματα του ελληνικού χώρου που κάνουν πάρα πολλές εκατοντάδες χρόνια για να ξαναδώσουν σεισμό" τόνισε ο κ. Παυλίδης.