Με χορηγίες καταφέρνει να λειτουργεί το μεγαλύτερο κρατικό αεροδρόμιο της χώρας, το "Μακεδονία". Τα άδεια ταμεία, η έλλειψη ρευστότητας, η κυβερνητική "σκούπα" σε ό,τι ευρώ υπήρχε σε δημόσιους φορείς, έχουν φέρει σε δεινή θέση και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Η διοίκηση της ΥΠΑ αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και για τις βασικές ανάγκες των αεροδρομίων, αφήνοντας στην τύχη του το "καμάρι" της, δηλαδή το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης. Είναι το ίδιο αεροδρόμιο που πέρυσι σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση και πιο συγκεκριμένα κατά 22% στη διακίνηση των επιβατών. Ωστόσο, αυτό το αεροδρόμιο από όπου πέρυσι διακινήθηκαν σχεδόν πέντε εκατομμύρια επιβάτες και φέτος εκτιμάται ότι θα διακινηθούν πολλοί περισσότεροι, στερείται τα βασικά.
Οι ιθύνοντες έχουν επιδοθεί σε έναν πραγματικό αγώνα προκειμένου να στηρίξουν το αεροδρόμιο και να μην το αφήσουν να ρημάξει και να παρακμάσει. Είναι χαρακτηριστικό πως ξεκίνησαν έναν γύρο επαφών με φορείς της Θεσσαλονίκης, που ακόμη έχουν χρήματα στο ταμείο τους.
Τους παρουσίασαν την κατάσταση, τους εξέθεσαν τα προβλήματα και ουσιαστικά ζήτησαν την οικονομική συνδρομή τους. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ευτυχώς, πολλοί φορείς αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα του θέματος και έβαλαν το χέρι στην τσέπη, καθώς έλειπε μέχρι και χαρτί υγείας. Ετσι, με τη μορφή... χορηγιών από τους φορείς το αεροδρόμιο εξακολουθεί να λειτουργεί, να εμφανίζει μία πολύ καλύτερη από απλά ανεκτή εικόνα και πλέον οι επιβάτες (κυρίως τουρίστες) βρίσκουν τους χώρους καθαρούς αλλά και... χαρτί υγείας στις τουαλέτες!
Για την κατάσταση στο αεροδρόμιο Μακεδονία κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου.
Κάνει λόγο για τραγικό έλλειμμα ρευστότητας που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η ΥΠΑ και κατ' επέκταση ο Αερολιμένας Μακεδονία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν ακόμα και τα πιο στοιχειώδη ζητήματα.
Όπως αναφέρει η βουλευτής: "Συγκεκριμένα υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη καυσίμων στα υπηρεσιακά οχήματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα πυροσβεστικά. Υπάρχει έλλειψη ανταλλακτικών, όχι μόνο για υπηρεσιακά οχήματα, αλλά κυρίως για υποδομές εξυπηρέτησης επιβατών, όπως στη συνεχιζόμενη μη λειτουργία του μοναδικού τμήματος όπου υπάρχει σύστημα αυτόματου ελέγχου αποσκευών. Όλες οι παραπάνω ελλείψεις αντιμετωπίζονται κυριολεκτικά στο παραπέντε και κατά συνέπεια πρόχειρα και χάρη στην καλή συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ ΥΠΑ και ορισμένων ιδιωτικών φορέων του Αερολιμένα, που κάνουν άτυπες "χορηγίες" ή χρησιδανείζουν στον Αερολιμένα Μακεδονία τα σχετικά αναγκαία.
Επιπλέον, διαπιστώνεται αδυναμία εκτέλεσης εργασιών συντήρησης, οι οποίες καταλήγουν να εκτελούνται από τρίτους βάσει συμβάσεων (π.χ. ανελκυστήρες, διόρθωση βλαβών σε καλώδια φωτοσήμανσης κλπ) και αδυναμία εκτέλεσης μικροπαρεμβάσεων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποφόρτιση της κίνησης σε ώρες αιχμής.
Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε κρίσιμους τομείς που έχουν να κάνουν με εξυπηρέτηση των επιβατών, όπως στην στελέχωση της μονάδας της ΕΛ.ΑΣ. όπου μειώθηκε και ο αριθμός των οργανικών θέσεων, αλλά και στον αριθμό των υπαλλήλων της εταιρίας ασφαλείας, αρμόδιας για τον έλεγχο επιβατών, χειραποσκευών και εγκαταστάσεων".
Και όλα αυτά όταν με κυβερνητική απόφαση έχει παγώσει το θέμα της παραχώρησης των αεροδρομίων τα οποία έχουν αφεθεί στην τύχη τους και πλέον καταφέρνουν να επιβιώνουν χάρις στον... αυτόματο πιλότο και τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων.