Ματαιώθηκε το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης

Υπό κατάληψη παραμένει το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα να λάβει νέα αναβολή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00. Οι εργαζόμενοι μπλόκαραν την είσοδο της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου και δεν άφησαν το σώμα να συνεδριάσει.

Ακολούθησε συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων στο γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, για τη διευθέτηση πρακτικών ζητημάτων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όσον αφορά τη συνεχιζόμενη κατάληψη στο δήμο, είπε: "Φοβάμαι ότι δε θα πληρωθούν οι καταλήψεις. Όταν δεν εργάζεται κάποιος, δεν πληρώνεται. Δεν μπορώ να καταλάβω τη στάση της ΠΟΕ- ΟΤΑ που κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις. Έχει διαλυθεί η πόλη".

Στις αιτιάσεις του κ. Μπουτάρη οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι "το δημαρχείο εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη και αυτό θα σταματήσει μόνο όταν αποφασιστεί από τη συνέλευση των συλλόγων της τοπικής αυτοδιοίκησης".