Σε λόφο δέκα μέτρων τα σκουπίδια

Σταμάτησε η αποκομιδή των σκουπιδιών στο δήμο Τρίπολης την Τετάρτη.

Το γεγονός οφείλεται στον κορεσμό του χώρου προσωρινής συγκέντρωσης απορριμμάτων του δήμου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου, Κώστας Ταλούμης, τα σκουπίδια σχηματίζουν πλέον λόφο ύψους δέκα μέτρων.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος έκανε έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων με την κακοκαιρία που επικρατεί.

Ο κ Ταλούμης πρόσθεσε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου έχει καθυστερήσει την έγκριση των αποφάσεων για μεταφορά των απορριμμάτων από το χώρο συγκέντρωσης σε νόμιμο σημείο απόθεσης. Ωστόσο, εκτίμησε ο ίδιος ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα διευθετηθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον Κώστα Ταλούμη, η εγκατάσταση της μονάδας προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης κινείται με αργό ρυθμό. Η εγκατάσταση θα λάβει την επιστημονική υποστήριξη του ΤΕΙ Κρήτης και θα περιλαμβάνει κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ), κομποστοποιητή και δεματοποιητή υπολειμμάτων.