Ένταση μεταξύ εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση

Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης.

Με τροχό αναγκάστηκε να ανοίξει η Aστυνομία την πόρτα του γραφείου Διοικητικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηρακλείου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη εδώ και εννέα μέρες, από εργαζόμενους που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν και τρεις προσαγωγές απεργών που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Πηγές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ανέφεραν ότι ήταν απαραίτητο να ανοίξουν τα γραφεία προκειμένου να υπογραφούν και να αποσταλούν οι οικονομικές καταστάσεις, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όλης της Κρήτης έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση καθορίζοντας τα επόμενα βήματά τους.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε σπεύσει προληπτικά περιμετρικά της οδού Αλμυρού, όπου βρίσκεται το κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, εργαζόμενοι που θέλουν να προσέλθουν στα πόστα τους μετά τις καταλήψεις διαρκείας των κτιρίων κινητοποιήθηκαν και ήρθαν σε αντίλογο με τους καταληψίες.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται από νωρίς και επί της οδού Κορωναίου στην πόλη, μπροστά δηλαδή από το Επιμελητήριο για προληπτικούς λόγους.