Δημοπρατούνται οι βελτιώσεις της περιφερειακής

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δυτική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης με τη δημοπράτηση των έργων σε τέσσερις κόμβους.

Τη Δευτέρα δίνεται η οικοδομική παρέμβαση στους κόμβους Ευκαρπίας, Λαγκαδά και Σταυρουπόλεως και Μακρυγιάννη ύψους 75 εκατ. ευρώ, με προβλεπόμενο χρόνο κατασκευής τους 28 μήνες και χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Μακεδονία-Θράκη 2007-2013" δίνεται τη Δευτέρα.

'Οπως ανακοίνωσε η Εγνατία Οδός ΑΕ, το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει τη βελτίωση και αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου Ευκαρπίας, τη διασταύρωση της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής με την οδό 25ης Μαρτίου (με έργα υπογειοποίησης).

Επίσης, συμπεριλαμβάνει τη βελτίωση – αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου Λαγκαδά και Σταυρουπόλεως, με τη διέλευση της Περιφερειακής μέσω νέας γέφυρας δύο ανεξάρτητων κλάδων άνωθεν των οδών Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά. Περιλαμβάνεται επίσης η αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου Μακρυγιάννη -και πάλι με υπογειοποίηση- καθώς και ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης-ασφάλισης σε όλο το μήκος του έργου.