Θα μαζέψουν τα σκουπίδια στα Χανιά οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Στα Χανιά έχουμε φτάσει αισίως στη δέκατη μέρα των κινητοποιήσεων. Οι καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων στην πόλη συνεχίζονται αμείωτες, ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδίοικησης. Υπό κατάληψη τελεί και το κτίριο της αντιπεριφέρειας Χανίων.

Θα μαζευτούν τα σκουπίδια

Ωστόσο, παρά τις κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αποφάσισαν να επιτρέψουν υπό προϋποθέσεις την παροχή ορισμένων υπηρεσιών, όπως την αποκομιδή σκουπιδιών από νοσοκομεία και σχολεία και την παροχή ορισμένων πιστοποιητικών σε πολίτες, σε περίπτωση που συντρέχουν άμεσες και επείγουσες ανάγκες.

Από Δευτέρα οι νέες αποφάσεις

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί νέα γενική Συνέλευση, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ ο σύλλογος θα εισηγηθεί να συνεχιστεί ο αγώνας "με κάθε πρόσφορο τρόπο και μορφή. Οι εργαζόμενοι εξετάζουν σε ρεαλιστικό πλαίσιο ακόμη και το ενδεχόμενο της απεργίας διαρκείας και σε κάθε περίπτωση εισηγούνται "να συνεχιστούν οι καταλήψεις των δημαρχείων, των δημοτικών κτιρίων και των υπηρεσιών".

Ενημέρωση προς τους απλούς πολίτες για το θέμα

Παράλληλα με τις συγκλήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και τις κινητοποιήσεις, αποφασίστηκε να συνταχθεί επιστολή προς τους πολίτες, η οποία θα εξηγεί τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους και τους ΟΤΑ σε σχέση με το Μνημόνιο.

Μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων, το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να οργανώσει μια ημερίδα με τη συμμετοχή στελεχών των ΟΤΑ, ώστε να αναδειχθούν όλα τα κρίσιμα θέματα του Μνημονίου που σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμος Χανίων με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω των καταλήψεων από τους εργαζομένους οι δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, μετατίθενται για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα και στις 10 το βράδυ.