Στα λευκά ντύθηκε η Κρήτη

Το βράδυ κατά το οποίο η Κρήτη βρέθηκε στο μάτι της κακοκαιρίας, το νησί ντύθηκε στα λευκά, ορεινές και ημιορεινές περιοχές αποκλείστηκαν λόγω χιονιού, ενώ χρειάστηκε να γίνουν ορισμένοι απεγκλωβισμοί οδηγών.

Χανιά

Αποκλεισμένα χωριά

Το χιόνι έπεσε σε τόσο χαμηλό υψόμετρο, που περιοχές ακόμα και σε υψόμετρο 500 μέτρωνβρέθηκαν σε λευκό κλοιό και αποκλείστηκαν.

Στο νομό Χανίων, Ομαλός, Πέτρα Σελί, Κεραμειά , Θέρισο και Σφακιά βρίσκονταιαποκλεισμένα.

Χωρίς ρεύμα έμειναν τα Ασκήφου καθώς έσπασε στύλος της ΔΕΗ. Πρόβλημα ηλεκτροδότησης υπήρξε και στον Σέμπρωνα.

Σε ολόκληρη την Κρήτη, οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές αποκλείστηκαν από την επέλαση του χιονιά.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά από τις 7.00 το πρωί και χρειάζεται υπομονή μέχρι να ανοίξει ξανά το οδικό δίκτυο.

Ηράκλειο

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει δημιουργήσει προς το παρόν η κακοκαιρία σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Λόγω των χιονοπτώσεων γίνεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο Ηρακλείου- Ασιτών, από τον Άγιο Μύρωνα και μετά. Ήδη από νωρίς το πρωί εκχιονιστικό μηχάνημα (γκρέιτερ) του Δήμου καθαρίζει το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία.

Επίσης άλλο μηχάνημα του Δήμου βρίσκεται στα χωριά Ρουκάνι, Καρκαδιώτισσα και Καλού, όπου και εκεί υπάρχουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, αλλά μικρότερης έντασης.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας εφιστά καλεί τους πολίτες που κινούνται με τα οχήματά τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της ολισθηρότητας, αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για συνέχιση και ίσως ένταση των καιρικών φαινομένων.

πηγή: flashnews.gr