Διπλή τραγωδία στη Σάμο λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

Δύο ζωές χάθηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρων στη Σάμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του i-samos.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 5 το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού δέχθηκε κλήση για σοβαρό περιστατικό με καρδιακό επεισόδιο 65χρονου άνδρα στην περιοχή του Πυθαγορείου. Κατά τη μετάβαση του επανδρωμένου ασθενοφόρου στο συμβάν, έγινε παράλληλη κλήση για σοβαρό τροχαίο στην ίδια περίπου περιοχή (Φανάρια προς Ηραίον), όπου 51χρονη γυναίκα, αναβάτης ποδηλάτου, είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο.

Το προσωπικό του ασθενοφόρου αποφάσισε να αλλάξει πορεία και να παραλάβει την 51χρονη γυναίκα και να τη μεταφέρει άμεσα και σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο του νησιού. Δυστυχώς, η άτυχη μητέρα κατά τη μεταφορά της υπέκυψε στα τραυματά της.

Το προσωπικό του ασθενοφόρου άμεσα επέστρεψε για να παραλάβει τον 65χρονο άνδρα με το καρδιακό επεισόδιο στην ίδια περιοχή, όμως κατά την άφιξη τους στο σημείο ο άτυχος άνδρας είχε ήδη υποκύψει και ο ίδιος.

Η διπλή αυτή τραγωδία έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά το θάνατο ενός 34χρονου πολύτεκνου πατέρα στον Άγιο Κωνσταντίνο, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο.