Αιχμή των καταλήψεων σε δημοτικά κτίρια το Ηράκλειο

Από τα πρώτα ήταν τα κτίρια των δημοτικών υπηρεσιών του Ηρακλείου Κρήτης που καταλήφθηκαν από εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης με αφορμή το μέτρο της διαθεσιμότητας υπαλλήλων.

Το δημαρχείο Ηρακλείου Κρήτης τελεί υπό κατάληψη για έκτη συνεχόμενη ημέρα, περισσότερες από κάθε άλλο. Το ίδιο ισχύει και για τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο που έχουν καταληφθεί από εργαζομένους στους ΟΤΑ και μέλη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, έχει τονίσει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και ότι θεωρεί τη ρύθμιση της διαθεσιμότητας αντισυνταγματική.

Τα ξημερώματα οι διαδηλωτές προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου, όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών, Μετανάστευσης, Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν επ' αόριστον.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

"Οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης συνεχίζουμε σήμερα την κατάληψη του κτιρίου της Διεύθυνσης Διοίκησης, ενώ τα ξημερώματα προχωρήσαμε στην κατάληψη του κτιρίου όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την στήριξη του εργατικού κέντρου Ηρακλείου και έπειτα από την προκήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Παραμείναμε, από εχθές το πρωί και για όλο το εικοσιτετράωρο, στο χώρο της κατάληψης και δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε εδώ επ' αόριστον και μέχρι την δικαίωση των αγώνων μας που αφορούν την απόσυρση των μέτρων που θα θέσουν σε διαθεσιμότητα, σήμερα ένα μικρό και αύριο ένα μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση.

Δεν μαχόμαστε ενάντια στην αποτελεσματική λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα αλλά αντιθέτως αντιστεκόμαστε στην παράλογη πολιτική που πετάει άκριτα μια κατηγορία υπαλλήλων στο καλάθι των αχρήστων.

Προκαλούμε την κυβέρνηση να αποδείξει την αναποτεσματικότητα στον δημόσιο τομέα για τον καθένα από τους υποψηφίους προς διαθεσιμότητα".